Tomíci otevřeli novou základnu ve Stříbrných Horách

lukas.husek
Asociace, Chalupy
V sobotu 12.12.2015 v odpoledních hodinách nastal očekávaný okamžik slavnostního otevření nově zrekonstruované základny tomíků v podhůří Jeseníků. K přestřižení symbolické pásky se sjeli nejen vedoucí oddílů z okolí, ale také předsednictvo Asociace TOM, zástupci Moravskoslezské krajské rady tomíků a další hosté včetně zástupce Klubu českých turistů.
 
Když v lednu 2013 na sněmu ve Svitavách zazněl požadavek oddílů hlavně ze severu Moravy k pořízení chalupy v oblasti Hrubého nebo Nízkého Jeseníku, ani největší optimisté netušili, že do tří let bude nově vyhledaný objekt z velké většiny zrekonstruován (ještě bude nutno opravit garáž, stodolu a okolí chalupy) a zpřístupněn tomíkům a dalším turistům. Za finanční podporu vděčíme hlavně prostředkům poskytnutým z MŠMT. Po malé slavnosti a přípitku, který přednesl náčelník Tomáš Novotný, si všichni prohlédli interiéry hlavního objektu, pokoje, sociální zařízení, kotelnu, kuchyni či hlavní klubovnu. Většina z Vás asi tuší, že kvalitní nábytek, originální výzdobu a hry připravil Hop s Yourym ze Zlatých Šípů. Na co se můžou naše oddíly TOM těšit v okolí, ať již pěšky, na kole, na lyžích či běžkách? Hrad Sovinec, Rešovské vodopády, Pradědova galerie u Halouzků v Jiříkově, Rýmařov se svou historií a muzeem, v Janovicích zámek s parkem a areál Turistických známek s divadlem La Skála, Rabštejn se svou zříceninou a horolezeckými terény... Lyžařské a běžecké terény v okolí jsou velmi známé a východisko tras ze sedla Skřítek směr Praděd láká k nádherné hřebenovce.
 
Tak neváhejte, nová základna a její okolí se na Vás těší!
 
Rosťa Kašovský, TOM ČMOUDÍK Ostrava          
Fotografie: 

Komentáře

Na vlastní oči jsem to viděla a chaloupka je opravdu krásná. Hodně věcí je nově udělaných, ale okna jsou krásná dřevěná původní, podkroví je s krásnými trámy a Zlatošípácké doplňky jsou bezkonkurenční. Díky

Tak to je super, je možný se tam i ubytovat? Třeba že by jsme si tam v létě udělali výlet s rodinou. A nebo to funguje jen pro ten oddíl Tom. Máme taky malou chaticku ale ve středních Čechách, máme tam pár ks dřevěného nábytku který jsme koupily tady https://www.aminabytek.cz máme tam tekoucí vodu a co víc stačí. Ale na Moravu by sme se taky někdy chtěli jet podívat.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu