Podzimní gruntování na Kamence

denisa
Asociace, Chalupy
Podzim je nejnáročnější období, kdy je třeba připravit základnu na zimu.Tentokrát jsme si s oddílem Šlápoty mákli a uspořádali několik podzimních brigád. Práce bylo mnoho.Obrovské pozemky vyžadují péči, a tak jsme se domluvili a pracovalo se tak dlouho, pokud to počasí a světlo dovolilo.Někdy nás bylo deset, jindy třeba jen čtyři. Stihli jsme udělat vše, co bylo potřeba.
Opravovaly se a betonovaly chodníky a betonové patky v altánku a u domu. Dělali jsme nátěry oken,verandy, nátěry laviček, lavic a turistických matp. Severní strany plotu jsem nastříkali prostředkem proti mechu.
 
Do toho přišla vichřice, a tak se uklízelo vše, co nalétlo a popadalo. Pak už se finišovalo - na programu bylo sekání trávy,sběr spadaného ovoce,sběr a mulčování listí. Zatím spadla jen polovina, tak zbytek si ještě budeme muset uklidit. Listí je tolik,že by se zaplnila snad celá traktorová vlečka.
 
Největší radost máme ale z generálního úklidu prostoru za základnou. Pořezal se zbytek dříví, naplnil se užasný nový dřevník.
Odvezli jsme spoustu stavební sutě a materiál, který tam zůstal po rekonstrukci stodoly.
 
No a v domě nás čekala okna, podlahy, vysávání a praní záclon a závěsů.
 
Pavel Vaňásek, TOM Šlápoty, Vítkov
 
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu