Druhá podzimní brigáda - tentokráte ve Sloupu

denisa
Asociace, Chalupy

V pořadí již druhá podzimní brigáda proběhla v termínu od 29. listopadu do 1. prosince v herberku Ferdinanda Dobrotivého ve Sloupu v Čechách. Navzdory mrazivému se sešla parta mladých a silných chlapců a ještě mladšího a pěknějšího děvčete. Ačkoliv dorazilo několik omluvenek z důvodu nemoci, byla to parta početnější než v případě první podzimní brigády v Pořešíně. Jmenovitě se pod vedením Máry práce chopili Pinďa, Donky, Kudrnáč, Lokotka, Oťas, Vašek, Harry a Terka. Na skok a kus přátelského popovídání zavítal dokonce i Véna.

A co se všechno udělalo? Pořádný kus práce… stěžejní část pracovních sil byla alokována na hrabání a odvoz listí z hřiště a okolních pozemků. Dále se brigáda věnovala čištění okapů a gajgrů, vybudování palisádového hrázdění podél schodů, zametení všech chodníčků a cestiček, věšení adventního věnce a další vánoční výzdoby. Opomenout nelze také pravidelný úklid interiérů, do kterého spadá zejména otření stínidel lamp, umytí parapetů, vyleštění skel dveří, úklid sociálního zařízení, podlah atp. Očisty se dočkala také venkovní veřejná knihovnička. Všem zúčastněným nezbývá, než poděkovat za dobře odvedenou práci!

Výzva pro pracovité tomíky:

Chceš jet příště s námi? Neváhej a pojeď! Každé ruce jsou vítány. Užiješ si fajn chvíle se stejně naladěnými lidmi z různých oddílů po celé republice. Navíc pomůžeš udržovat spolkové základny, které nám všem poskytují zázemí a komfort na četných výpravách s našimi oddíly. Proč jim trochu té péče nevrátit? Pokud máš dvě ruce a smysl pro humor, napiš mi na mail marek.kuskov@gmail.com. Rádi Tě v našich brigádnických kruzích uvítáme.

Tak se mějte fajn a někdy u krumpáče naviděnou!

Mára Kuskov

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu